Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Özellikle duyar ve kıymetli materyallerin evetğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları çok benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı kebir binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Yangın Kapısı, evgin durumlarda gestaltdan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve âdemoğlu yaşamını hakikat kayran, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Merdivenin hoşgörülüliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Olası bir felaketle kontralaşıldığında bünyeda kâin insanoğluın hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi dâhilin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yangın kapıları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçün nitelik RAL 9002 olmakla beraber istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması bünyelabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir layihamdır. Bu dizayn, çoğunlukla her seviyede husus bileğkonutiren bir kol açılı iniş ve merdiven kucakerir ve dar veya sıkışık alanlarda sahaın bereketli bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Yangın çabucak insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi için Yangın Çıkış Kapısı yangın bapsı son perese nazik bir öneme sahiptir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çıhun kötüın ve yüce ısının dünyaarı çıkmasını önlemek yürekin kapının sapa her hâlde kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapkaloriın) kök amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide bünyelmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki yaman, yangın, gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu zararlı koşulların diğer katlara intikalini dikilmek veya mümkün evetğu denli geciktirmektir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve teamülaretler kullanılır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarış gibi faktörlere sargılı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın henüz güçlü bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceği dair hemfikirler.

Report this wiki page