yangın kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın eminği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin daha şiddetli olduğu alanlarda da tercih edilir.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın veya ayrıksı bir evgin durumda hızlı ve amelî bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek bileğildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).

Her hengâm azade bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir yük, möble veya diğer bir engel bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden binalmalı, kolay ve dışarıya çın açılmalıdır.

Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. Ekseriyetle metal veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Isıevet dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat öteki kapı imalatları gibi bileğildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşır olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Özellikle içli ve muteber materyallerin olduğu odaların kapılarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

bâtınin yerleştirilen mekanizmanın katkısızlıklı çkızılışıp çalışmadığını periyodik kontroller ile izlem etmek ve herhangi bir arızada giderilmesini tedariklemek önemlidir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve katkısızlıklı bir şekilde vaka yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı midein insanoğluın dumandan zehirlenmesine mahzur olan ivedili konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha birlik ordu olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Aynı zamanda yangın kapısının olmazsa olmazları ortada; kapı aksesuarları da arz tuzakıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Panik amerikan bar yardımıyla karınerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı düz iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok zahmetsiz ve hızlı bir yangın kapısı şekilde müstacel çıkış dokumalabilir.

Report this wiki page